Varumärken
  • Akustikpaneler

  • Kunskapscentralen

  • Säker betalning

    Säker betalning
  • −15%
PA-paket 9500W
  • PA-paket 9500W

PA-anläggning 9500W

PA-paket 9500W

000089
78 990 kr
66 990 kr Spara 15%
Inkl. moms
Antal

Beskrivning

PA-anläggning 9500W är vår mest exklusiva och påkostade PA-anläggning där inget har lämnats åt slumpen. Alla ingående delar är handplockade av oss på Eluxson och alla delar är noggrant optimerade för varandra. Resultatet är ett paket med mycket fin prestanda som kan användas till en rad olika applikationer och alltid med väldigt goda resultat. Passar till mobila applikationer, fasta installationer, live/coverband, discon, klubbar och andra PA-applikationer. Oavsett användningsområde så kommer detta paket leverera prestanda som normalt inte existerar i prisklassen. Högtalarna tillhör vår mest exklusiva serie med högtalarelement från kända tillverkare som Celestion, Beyma och RCF – element som  trots små låddimensioner kan återge hela frekvensomfånget utan kompromisser. Vi på Eluxson erbjuder dessutom alla tänkbara och otänkbara tillbehör för att du som kund ska kunna skräddarsy en optimal lösning för just ditt användningsområde.

 

De fyra baslådorna vi valt att inkludera i paketet heter MEGA-118SUB och är vardera bestyckade med ett kraftigt 18" baselement från erkända Celestion. Baselementet har en mycket kraftig uppbyggnad med specialutformat kylsystem som möjliggör väldigt hård drift under långa perioder.  Lång slaglängd och mycket kraftig uppbyggnad tillsammans med den optimerade högtalarlådan ger en effektiv konstruktion som spelar enormt stort och tungt. Att spela högt är kanske inte så svårt men att bibehålla exakthet och precision under riktigt hård drift är betydligt mer utmanande – något som MEGA-118SUB klarar med bravur. Den stora skillnaden om man jämför MEGA-118SUB med billigare baslådor på marknaden är just driftsäkerhet, byggkvalitet, precision och imponerande prestanda.

 

Topplådorna som ingår heter MEGA-115 – kompetenta lådor som även dessa kommer från vår mest exklusiva serie. MEGA-115 är så pass kraftigt uppbyggd att den utan problem kan användas som fullrangelåda utan bassupport, även till riktigt krävande applikationer i stora lokaler. Men genom att låta baslådorna ta hand om alla låga frekvenser och med ett delningsfilter avlägsna basfrekvenserna från signalen, kan MEGA-115 koncentrera sig på att återge allt från den övre basen till det översta frekvensregistret. Detta ger en markant prestandaökning eftersom varje högtalarlåda spelar i det område den hanterar bäst. På så vis blir en enormt kompetent fullrangehögtalare ännu bättre. Ljudet som MEGA-115 presenterar är lugnt och avslappnat med en överlag lättlyssnad karaktär oavsett ljudnivå. Ljudet är i klass med en bättre Hifi-högtalare, men med kapacitet att spela enormt mycket högre med bibehållen kontroll. Det 15” stora baselementet i MEGA-115 är försett med en lätt pappkon som tillsammans med ett överdimensionerat magnetsystem gör högtalaren väldigt transientsnabb. T ex kan den återge trummor betydligt rättvisare och naturligare än många billigare högtalare på marknaden. Den stora skillnaden på MEGA-115 jämfört med billigare högtalare är just exaktheten, snabbheten och den höga ljudkvaliteten.

 

Till PA-slutsteg har vi valt STA-2200 och STA-3000 – två rejäla arbetshästar som vi sålt många av. Driftsäkra och kompetenta slutsteg som trots relativt låg prislapp ger exceptionellt bra prestanda. STA-2200 driver de båda topplådorna medan STA-3000 driver de fyra baslådorna. Baslådorna parallellkopplas två och två. Båda slutstegen är uppbyggda med konventionella nätdelar som kan leverera extrema mängder ström. Idag finns även slutsteg i billigare prisklasser med switchade nätdelar. Fördelen med dessa är att vikten kan reduceras markant, men prestandan blir tyvärr ofta lidande. Det är först när man kommer upp i höga prisklasser som switchade nätdelar kan börja mäta sig prestandamässigt med konventionella. STA-2200 och STA-3000 används till allt från Live/PA till Disco med mycket hög tillförlitlighet och prestanda. Stabila och välbyggda slutsteg utrustade med smarta displayer som ger användaren information om driftstatus, t ex interntemperatur. Slutstegen är dessutom utrustade med limiters som skyddar högtalarna mot förvrängd signal.

 

För att erhålla maximal prestanda har vi lagt till ett elektroniskt delningsfilter som delar upp signalerna så att alla basfrekvenser går till basslutsteget och alla högre frekvenser till toppslutsteget. Genom att dela upp frekvensområdet får alla högtalare spela inom det område de är byggda för. Det ger högre ljudkvalitet och effekttålighet. Vi har valt ett digitalt delningsfilter som heter DSM-240, vilket erbjuder en mängd olika inställningsmöjligheter och ger dig som användare bästa förutsättningar för att trimma in anläggningen ordentligt.  Även detta håller mycket hög ljudkvalitet och driftsäkerhet.

 

PA-paket 9500W passar alla användare som har riktigt höga krav på byggkvalitet, ljudkvalitet, användarvänlighet och ljudtryck. Monacor har varit verksamma i snart 50 år och deras höga tekniska kunnande och breda erfarenhet genomsyrar alla produkter. Det ger dig som köpare både trygghet och högsta möjliga kapacitet för pengarna.

 

Denna PA-anläggning levereras komplett med alla kablar som behövs. Det enda som tillkommer är mixerbord och ljudkälla/källor. Vi erbjuder ett brett sortiment av detta i vår butik. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med frågor och funderingar. Vi ger gärna tips och råd samt hjälper dig hitta rätt produkter och produktkombinationer.

Produktdetaljer
000089

icon

Fraktfritt

Vid beställning över 900 kr

icon

Öppet köp

Alltid 30 dagar

icon

Support

Vardagar, svar inom 24h.

icon

Säkra betalningar

Tryggt och smidigt.