Vad söker du?

Produktmeny

Nyheter!

Erbjudanden!


Missa inte:

Aktiv subbas 18"

IMG Stageline | MEGA-118SUBAK


17 995 kr

090090

Aktiv subbas tillhörande vår absolut mest påkostade högtalarserie, där inget lämnats åt slumpen. MEGA-118SUBAK bygger på den hyllade MEGA-118SUB, fast i aktiv version med påkostat och kraftigt inbyggt slutsteg. Monacors tekniker har designat denna baslåda helt utan kompromisser. Den passar användare med mycket högt ställda krav som helt enkelt vill ha det bästa på marknaden. Inför utvecklingen av denna högtalare startade man samarbete med Celestion. Deras högtalarelement används av en lång rad tillverkare och anses tillhöra några av marknadens mest välbyggda högtalarelement för professionellt bruk.

 

MEGA-118SUBAK är bestyckad med ett kraftfullt och välbyggt 18” baselement från Celestion som heter FTR18-4080HDX – ett mycket påkostat högtalarelement med många innovativa tekniska lösningar för bästa prestanda. Talspolen är specialutvecklad och mäter 4”. Mycket möda har lagts på utformningen av talspolen och magnetsystemet för optimal värmeavledning, bland annat med kylkanaler. Detta ger högre effekttålighet och mindre kompression. Baselementet har parametrar och egenskaper som gör det optimalt för mindre lådvolymer, utan att kompromissa med vare sig ljudtryck, effekttålighet eller djupbasegenskaper. MEGA-118SUB mäter endast 700x570x590, men kan trots detta återge frekvenser strax under 30 Hz. Tillsammans med det kraftfulla slutsteget går det att producera ljudtryck på uppemot 126 dB vilket är mycket imponerande.

 

Det inbyggda Klass-D-slutsteget kan leverera uppemot 1500W. Tack vare klass-D-tekniken hålls vikten låg och strömförbrukningen reduceras jämfört med konventionella slutsteg. Det inbyggda ställbara delningsfiltret är mycket exakt och kan justeras mellan 50 och 250 Hz. Bak på slutsteget sitter en extra högtalarutgång (speakon) som ger användaren möjlighet att koppla till ytterligare en passiv baslåda och utnyttja slutsteget för att driva två baslådor samtidigt. Det går därför ypperligt att koppla in en passiv MEGA-118SUB. Denna är identisk med undantag av det inbyggda slutsteget i MEGA-118SUBAK.

 

Själva kabinettet är tillverkat i finaste skandinavisk björkplywood med många ingående förstärkningar för att minska risken för vibrationer och därmed säkerställa högsta ljudkvalitet. Ytbehandlingen består av reptålig strukturfärg. Heltäckande svartlackerat galler skyddar baselementet från slag och stötar.

 

Vi på Eluxson är mycket imponerade av denna aktiva subbas. Den är kapabel att åstadkomma rejält höga ljudtryck och samtidigt spela väldigt musikaliskt med både tyngd och precision. Den ljudmässiga skillnaden jämfört med billigare baslådor på marknaden är uppenbar – MEGA-118SUB spelar i en helt annan klass. Passar alla som inte vill kompromissa, vare sig det gäller livemusik eller disco.

 

 

 

Specifikationer

 

 • Active high-performance bass-reflex subwoofer system
 • 46 cm (18", Celestion FTR18-4080HDX) high-performance bass speaker
 • Digital amplifier with high power reserves
 • Adjustable crossover frequency: 50-250 Hz, gain control, phase reverse switch
 • Balanced inputs: comb. XLR/6.3 mm and parallel XLR outputs
 • Further XLR line outputs L/R (50-250 Hz) with high-pass filter for additional active speakers and XLR line output with low-pass filter for another active subwoofer
 • NEUTRIK SPEAKON terminal for second passive subwoofer (8 O min.)
 • Cabinet made of high-quality and extensively reinforced premium birch plywood
 • Durable two-component PU coating
 • High-qualityworkmanship, front grille
 • Thread inserts for castors, stand sleeve, rubber feet
 • Supplied with NEUTRIK PowerCon network cable

 

Frequencyrange

30-250 Hz

Amplifierpower

1,500 WMAX/1,000   WRMS

Inputs

comb. XLR/6.3 mm,

bal. line, L/R

SPL (1W/1m)

97 dB

Max. rated   SPL

126 dB

Admiss.   ambient temp.

0-40 °C

Power supply

230 V/50   Hz/3,050 VA

Dimensions   (WxHxD)

700x570x590   mm

Weight

51 kg

Connections

comb. XLR/6.3 mm input (L+R)

XLR: par. out (L+R)

XLR: high-pass out (L+R)

XLR: low-pass out

NEUTRIK SPEAKON

 

Kundvagn  

Inga produkter

Frakt 0 kr
Totalt 0 kr

Till kassan

OBS! Alla priser inklusive moms.

Partners/varumärken:

Monacor IMG Stage Line LAB-gruppen Neutrik Celestion Carpower Klang+Ton

Nyhetsbrev