Vad söker du?

Produktmeny

Nyheter!

Erbjudanden!


Missa inte:

Diskanthorn

Monacor | MPT-016


119 kr

110490

Tillval / Relaterade produkter

Piezodiskanthorn i god kvalitet. Denna modell används flitigt i en mängd olika högtalarlådor på marknaden. Passar utmärkt för det prisvärda PA- och Discosystemet. Kan även användas till Hifi-högtalare. Mycket stryktåligt och tål rejält med effekt. Sprider 90 grader horisontellt vilket är betydligt bättre än flertalet piezohorn. Kräver inget delningsfilter, utan endast ett skyddsmotstånd på ca 47 ohm i serie med plusledaren. Vi rekommenderar emellertid att även koppla till en kondensator, vilket höjer ljudkvaliteten markant. Mer detaljer om detta i den fortsatta texten:

 

Piezodiskanter har tyvärr fått ett oförtjänt dåligt rykte. Anledningen till detta är inte tekniken som sådan, utan att de brukar implementeras på fel sätt. Man blir ofta rekommenderad att koppla in piezodiskanter helt utan delningsfilter, med bara ett skyddsmotstånd. Skyddsmotståndet skyddar förstärkaren mot självsvängning och förhindrar att den går sönder. Med ett delningsfilter, en kondensator som dämpar de låga frekvenserna beter sig piezodiskanten betydligt bättre med en jämnare frekvensgång som resultat.

 

Genom att istället använda ett riktigt delningsfilter och låta piezodiskanten jobba i sitt optimala frekvensområde så erhålls betydligt högre ljudkvalitet med avsevärt mjukare ljud. På Bild 4 finns ett lämpligt filterförslag till MPT-016 med delningsfrekvensen 4000 Hz. Genom att lägga ett 8.2 ohms motstånd parallellt över plus- och minuspol, precis innan piezodiskanten, ”luras” delningsfiltret och uppfattar det inkopplade diskantelementet som en vanlig resistiv last. Rätt implementerade ger piezodiskanter mycket valuta för pengarna och många blir väldigt förvånade över hur pass bra dessa diskanter faktiskt kan låta.

 

 

 

Specifikationer

 

  • Classic design
  • High effiency
  • High power capability
  • Dispersion 45x90 degrees
  • Suitable for PA and Hifi applications

 

Frequency range

3,000-20,000Hz

Max. voltage

30V

Music power

 

  4 ohm system

225W

  8 ohm system

115W

SPL

(2.83V/1m)

91dB

Radiation angle

(vert./hor.)

45°/90°

Impedance/1kHz

> 1,000 ohm

Mounting cutout

98x55mm

Mounting depth

50mm

Dimensions

145x67mm

Weight

70g

Kundvagn  

Inga produkter

Frakt 0 kr
Totalt 0 kr

Till kassan

OBS! Alla priser inklusive moms.

Partners/varumärken:

Monacor IMG Stage Line LAB-gruppen Neutrik Celestion Carpower Klang+Ton

Nyhetsbrev