Vad söker du?

Produktmeny

Nyheter!

Erbjudanden!


Missa inte:

Piezodriver

Monacor | MPT-142


99 kr

110510

Tillval / Relaterade produkter

Piezodriver för PA/Discobruk. Stryktålig och hög kvalitet. Standard 1 3/8" gänga. Användbar från ca. 1800 Hz beroende på vilket horn du väljer. Kräver inget delningsfilter, utan endast ett skyddsmotstånd på ca 47 ohm i serie med plusledaren. Vi rekommenderar emellertid att även koppla till en kondensator, vilket höjer ljudkvaliteten markant. Mer detaljer om detta i den fortsatta texten:

 

Piezodiskanter har tyvärr fått ett oförtjänt dåligt rykte. Anledningen till detta är inte tekniken som sådan, utan att de brukar implementeras på fel sätt. Man blir ofta rekommenderad att koppla in piezodiskanter helt utan delningsfilter, med bara ett skyddsmotstånd. Skyddsmotståndet skyddar förstärkaren mot självsvängning och förhindrar att den går sönder. Med ett delningsfilter, en kondensator som dämpar de låga frekvenserna "beter" sig piezodiskanten betydligt bättre med en jämnare frekvensgång som resultat.

 

Genom att istället använda ett riktigt delningsfilter och låta piezodiskanten jobba i sitt optimala frekvensområde så erhålls betydligt högre ljudkvalitet med avsevärt mjukare ljud. På Bild 3 finns ett lämpligt filterförslag till MPT-142 med delningsfrekvensen 2000 Hz. Genom att lägga ett 8.2 ohms motstånd parallellt över plus- och minuspol, precis innan piezodiskanten, ”luras” delningsfiltret och uppfattar det inkopplade diskantelementet som en vanlig resistiv last. Rätt implementerade ger piezodiskanter mycket valuta för pengarna och många blir väldigt förvånade över hur pass bra dessa diskanter faktiskt kan låta.

 

 

 

Specifikationer

 

  • Classic design
  • High effiency
  • High power capability
  • 3.5cm (1 3/8 ") standard thread
  • Suitable for PA and Hifi applications

 

Frequency range

1,800-20,000Hz

Max. voltage

30V

Music power

 

  4 ohm system

225W

  8 ohm system

115W

SPL

(2.83V/1m)

92dB (with horn)

Radiation angle

(vert./hor.)

dep. on horn

Impedance/1kHz

> 1,000 ohm

Mounting cutout

-

Mounting depth

-

Dimensions

Ø 64mm

Weight

60g

Kundvagn  

Inga produkter

Frakt 0 kr
Totalt 0 kr

Till kassan

OBS! Alla priser inklusive moms.

Partners/varumärken:

Monacor IMG Stage Line LAB-gruppen Neutrik Celestion Carpower Klang+Ton

Nyhetsbrev