Betalningsvillkor

Svea Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Eluxson Handelsbolag överlåtna till Svea Ekonomi AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

För mer information hänvisar vi till Svea (https://www.svea.com).

Svea Delbetala

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,55%.

För mer information hänvisar vi till Svea (https://www.svea.com).

Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

För mer information hänvisar vi till Svea (https://www.svea.com).

Swish

Swish är en betaltjänst där du snabbt, enkelt och säkert kan överföra pengar med hjälp av din mobiltelefon. Betala ditt köp genom att logga in på din Swish-app och uppge betalningsuppgifterna. Kontrollera att uppgifterna är korrekta. Sedan godkänner du köpet med Mobilt BankID och får en betalningsbekräftelse direkt i mobilen. Pengarna dras från ditt anslutna bankkonto.

För mer information hänvisar vi till informationssidan om Swish (https://www.swish.nu).

Förskottsbetalning

Du kan välja att betala för dina beställda varor i förskott. Betala in den totala ordersumman på:
 
Bankgirokonto 615-0957
 
Glöm ej att ange ditt ordernummer som du har tilldelats i orderbekräftelsen som betalningsreferens. Leverans sker när vi har mottagit din betalning.

Manuell faktura

För staten, kommuner och offentliga inrättningar samt företag med särskilda behov gällande leverans och fakturans utformning erbjuder vi även manuell fakturering som betalningsmetod.

Företag ombes att i första hand använda Svea Faktura och privatpersoner som vill handla mot faktura hänvisas alltid till Svea Faktura. Vi genomför sedvanlig kreditprövning och förbehåller oss rätten att neka köp mot faktura, alternativt fakturera via Svea Ekonomi AB (14 dagar), utan särskild anledning.

Fakturans betalningsvillkor är 30 dagar om inget annat anges på fakturan. Vid försenad betalning skickas en påminnelse och lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr utgår. Dröjsmålsränta utgår med 15,50%. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso och lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr utgår.

Priser

Prisnoteringar

Alla priser är i svenska kronor (SEK) och inklusive moms. Eluxson reserverar sig för eventuella felaktigt angivna priser och förbehåller sig rätten att kunna justera priset på redan beställda varor och därmed ändra det totala orderbeloppet. Kunden ges i dessa undantagsfall alltid möjlighet att ångra köpet.

Prisgaranti

Vi matchar eventuella lägre priser hos konkurrerande företag och ger dessutom 5% ytterligare rabatt. Vid betalning via bankgirot kan prisgarantin åberopas före eller direkt efter att beställningen är lagd. Vid betalning med övriga betalningsmetoder måste den åberopas innan beställningen läggs. För att garantin ska gälla måste produkten vara identisk till märke, modell och utformning, samt vara beställningsbar via webben. Det konkurrerande företaget måste vara registrerat i Sverige, ha fast driftsställe i Sverige och som huvudsaklig verksamhet bedriva försäljning av varor liknande Eluxsons. Produkten i sig måste tillhöra konkurrentens ordinarie sortiment och dess pris vara ordinarie pris, alltså inte reapris, kampanjpris eller liknande temporär prissättning. Prisgarantin kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Leverans och frakter

Leverans utanför Sverige

Eluxson levererar till alla länder i EU.

Fraktkostnad

På alla beställningar med leveransadress inom Sverige tillkommer en fraktavgift på 79:-. På alla beställningar med leveransadress utanför Sverige kan fraktavgiften bli högre. Vänligen kontakta kundtjänst om du vill veta den exakta fraktkostnaden.

Leveranstid

Normalt skickas alla beställningar inom 2-7 arbetsdagar. Undantag finns då varan specialbeställs eller är restnoterad. Till vissa orter i landet är också frakttiden någon eller några dagar längre. Beräknas leveranstiden bli längre än vad som angivits vid beställningen kontaktas du via angiven e-postadress där förväntad leveranstid anges. Möjlighet ges då att vänta eller annullera beställningen. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Transportrisk

Avsändaren står för transportrisken. Om vi skickar paket till dig står vi för risken och om du skickar till oss står du för risken.

Anmälan vid skada

Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan. Synligt fel ska anmäls direkt till speditören vid mottagandet av varan och till Eluxsons kundtjänst. Emballaget sparas för eventuell reklamation till speditören för transportskada. Dolda fel anmäls till Eluxsons kundtjänst inom 2 arbetsdagar från mottagandet av leveransen.

Ej uthämtat paket

Vi debiterar 90 kr för brev och 290 kr för paket som ej hämtats ut och går i retur. I denna avgift ingår att vi skickar igen om så önskas.

Ångerrätt

Ångra ett köp

Vi ger 30 dagars öppet köp på hela vårt sortiment (med undantag enligt nedan), vilket innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar efter att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs ej förstörd eller på något vis skadad. Det innebär bland annat att det inte får finnas några repor, märken från skruvmejsel eller annan åverkan. Du får alltså packa upp varan och nödvändiga tillbehör, men inte använda varan utöver vad som krävs för att testa dess funktion.

Du som kund står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt och öppet köp i 30 dagar. Återbetalning av erlagt belopp för varan/varorna (exklusive eventuella avgifter för frakt, fakturering och expedition) sker inom 30 dagar. Paketet får inte skickas mot postförskott eller efterkrav och måste skickas ända fram till angiven returadress.

Undantag

Retur och bytesrätt gäller ej för specialbeställda varor där kunden avskrivit sig returrätten samt tillkapade varor, ritningar, böcker, CD-skivor eller dataprogram där sigill är brutet.

Avdrag

Eluxson förbehåller sig rätten att i de fall returen ej är komplett, debitera självkostnadspris för de saknade delarna. Minimidebitering vid saknade delar är 400:-

Reklamation

Felexpediering/skada

Varje försändelse besiktigas innan den skickas till dig. Skulle varan trots allt vara skadad eller felexpedierad när den anländer så rättar vi självklart till felet kostnadsfritt. Vänligen kontakta kundservice för information om tillvägagångssättet.

Anmälan vid skada

Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan. Synligt fel ska anmäls direkt till speditören vid mottagandet av varan samt till Eluxsons kundtjänst. Emballaget sparas för eventuell reklamation till speditören för transportskada. Dolda fel anmäls till Eluxsons kundtjänst inom två arbetsdagar från mottagandet av leveransen.

Vid godkänd reklamation

En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut eller återbetalar om så önskas. Om du beställt fler varor än den du returnerat betalar vi dock inte tillbaka fraktkostnaden.

Retur av varor

OBS! Innan du returnerar varor, vare sig det gäller ångrat köp eller reklamation, måste du kontakta kundservice för instruktioner om tillvägagångssättet.

Fraktkostnad

Du som kund står för kostnaden för returfrakten med undantag av reklamation som sker inom två arbetsdagar efter mottagandet av leveransen. Paketet får inte skickas mot postförskott eller efterkrav och måste skickas ända fram till angiven returadress. Kostnad för frakt av reparerad eller ny vara till dig som kund står vi för.

Garanti

Garantitid

Vi ger 3 års garanti mot fabrikationsfel på större delen av sortimentet. Undantag är förbrukningsvaror samt produkter där annan garantitid anges i texten på produktsidan. Följesedeln i paketet gäller som garantibevis.

Undantag för garanti

Garantin gäller ej:

• Glappande kablar och kontakter
• Högtalarelement där talspolen/membranet bränts eller skadats
• Faders, glödlampor, samt andra slitage- och förbrukningsvaror
• CD/DVD-laserhuvuden som läser dåligt pga. smuts
• Rökmaskiner där det har uppstått stopp pga. kalkavlagringar eller smuts
• Produkter som gått sönder på grund av blixtnedslag eller andra strömfel
• Fel som uppstått genom ingrepp i apparaten eller felaktig inkoppling
• Fel som uppstått genom felaktig eller ovarsam hantering
• Transport- eller resekostnader

Felaktig retur

När det gäller t ex handhavandefel eller felinställd produkt debiterar våra serviceverkstäder dig undersökningskostnaden. Detta gäller även i de fall vi ej kan hitta något fel på produkten eller då du orsakat skadan själv. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten utan skriftligt godkännande ifrån Eluxson.

Personuppgifter

Registrering

Kund som beställer varor måste uppge namn, telefonnummer, e-postadress samt postadress, vilket registreras i vårt system. Detta för att vi ska kunna leverera beställningen och kommunicera med kund gällande denna.

Hantering

Eluxson lämnar under inga omständigheter ut kunduppgifter till någon tredje part, såvida inte lagen föreskriver detta.

Om du gett ditt medgivande genom att markera motsvarande rutor i kassan, kan din e-postadress även användas för att mottaga nyhetsbrev och/eller specialerbjudanden från Eluxson. Det finns även möjlighet att starta prenumerationen av nyhetsbrev via butikens framsida (https://ww.eluxson.se). Nyhetsbreven innehåller bland annat allmännyttig information och produkterbjudanden och kan lätt avbokas på hemsidan eller via kundservice.

Om du valt att skapa kundkonto har du alltid rätt att få del av den information som registrerats i Eluxsons kundregister, samt begära att informationen ändras om den inte stämmer eller tas bort utan särskild anledning. Detta sker genom att kontakta kundservice (https://www.eluxson.se/kontakta-oss).

Mer information om hur vi hanterar och använder dina personuppgifter finns i vår integritetspolicy (https://www.eluxson.se/content/52-integritetspolicy) som utgör en del av köpvillkoren på denna sida. Köpvillkoren måste godkännas för att få handla av oss.

Cookies

Vi använder cookies för besöksstatistik samt för att butiken ska fungera optimalt. Våra statistikloggar innehåller ingen personligt identifierbar information. Eventuella "cookies" och IP-adresser sparas endast för att underlätta navigering och inloggning samt för allmän statistik över trafiken på vår webbplats. Om du inte accepterar användning av cookies kan du stänga av dessa i din webbläsare, men vissa av webbplatsens funktioner kommer då inte att fungera.

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här cookien temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

(Källa: Post & Telestyrelsen, www.pts.se)

icon

Fraktfritt

Vid beställning över 900 kr

icon

Öppet köp

Alltid 30 dagar

icon

Support

Vardagar, svar inom 24h.

icon

Säkra betalningar

Tryggt och smidigt.