Varumärken

Filtrera på

Pris

Pris

  • 149 kr - 615 kr

Kategorier

Kategorier

  • Akustikpaneler

  • Kunskapscentralen

  • Säker betalning

    Säker betalning
Nätadaptrar

Nätadaptrar

Nätadaptrar i hög kvalitet | Eluxson.se

Behöver du nätadapter till ett elektronikprojekt eller för att ersätta en trasig/borttappad till apparat, lampa eller dylikt? Vårt utbud av nätadaptrar täcker upp de flesta behov. Det finns adaptrar med fast spänning och fast kontakt i viss storlek, samt universella adaptrar med ställbar spänning och utbytbara kontakter i olika storlekar.

 

Hur väljer man nätadapter?

Ofta går det att läsa på en strömförbrukare (lampa, dator, mätinstrument etc.) vilken matningsspänning (Volt, V) den behöver, samt hur mycket ström (Ampere, A) den drar. Adaptern ska kunna leverera samma spänning (+- 0.5V brukar inte vara något problem), samt minst så mycket ström som förbrukaren drar. Det gör inget om adapterns strömkapacitet skulle vara högre än förbrukarens behov.

 

Vidare behöver man avläsa om strömförbrukaren ska matas med växelström (AC) eller likström (DC). Vanligast är DC, men det förekommer även förbrukare som är byggda för matning med växelström. Exempel på märkning kan vara 12V DC, 800mA, vilket innebär att strömförbrukaren ska matas med 12 volt likspänning och att den drar 800mA (= 0.8A).

 

Slutligen ska man välja en adapter med passande kontakt. De fasta adaptrarna har en viss typ, storlek och polaritet på kontakten (se produktspecifikationerna), medan de universella adaptrarna har utbytbara kontakter av de vanligaste typerna som dessutom går att polvända för rätt polaritet. Vilken polaritet kontakten ska ha brukar gå att avläsa på strömförbrukaren.

Aktiva filter

icon

Fraktfritt

Vid beställning över 900 kr

icon

Öppet köp

Alltid 30 dagar

icon

Support

Vardagar, svar inom 24h.

icon

Säkra betalningar

Tryggt och smidigt.