Vad söker du?

Produktmeny

Nyheter!

Erbjudanden!


Missa inte:

 

Hej! Jag heter Daniel Kallin. Välkommen till min sida om högtalardesign och ljudkonstruktion hos Eluxson!Eluxsons spännande produktsortiment passar utmärkt till kreativa ljudbyggen av vitt skilda slag och tanken med den här sidan är att demonstrera detta genom olika byggprojekt där jag använder mig av Eluxsons produkter. Först kanske det kan sitta på sin plats med några ord om min bakgrund som ljudkonstruktör.

 

Framför TV:n i mitt föräldrahem stod en märklig skapelse kopplad till hörlursuttaget. Monterade i en skokartong tätad med silvertejp trängdes fyra små högtalarelement och spelade för glatta livet. Det lät ju enastående med tanke på förutsättningarna! Ja, du anar säkert att intresset för högtalare och ljudteknik kom i tidig ålder. Gamla radioapparater var likställda med guldgruvor, där man kunde bryta högtalarelement och andra mer eller mindre användbara resurser.

 

Från dessa primitiva ljudbyggen växte intresset för ljuddesign vidare och olika färdigheter utvecklades i samma takt. Visuella aspekter vävdes samman med ljudmässiga och estetiken fick ökat inflytande. Högtalare är för mig möbler som likt andra möbler ska passa in i omgivningen ­– så designen är otroligt viktig. Personligen gillar jag högtalare i modern tappning, helst med intressanta kombinationer av byggmaterial – allt från trä och metall till plast och betong – gärna kryddat med små finurligheter.

 

Ljudkvalitet och design går sällan hand i hand och ofta måste man kompromissa, vilket kan vara på gott och ont. Ja, ibland händer det faktiskt att idéer som grundar sig i estetiken överraskar med att även vara ljudförbättrande, fast så är det förstås långtifrån alltid. Men det är just de ständiga avvägningarna som gör ljudbyggande till en rolig utmaning.

 

Jag hoppas att mina projekt kan bli en källa till glädje och inspiration även för dig. Hör gärna av dig med frågor, respons eller förslag på spännande ljudkonstruktioner.

 

Daniel Kallin

 

 

Designprojekt:

 

MyBoomboxMyWoofer

       


Kundvagn  

Inga produkter

Frakt 0 kr
Totalt 0 kr

Till kassan

OBS! Alla priser inklusive moms.

Partners/varumärken:

Monacor IMG Stage Line LAB-gruppen Neutrik Celestion Carpower Klang+Ton

Nyhetsbrev